Traumatologie

ProFysio is gespecialiseerd is de behandeling van klachten ontstaan na een trauma/ongeval. 

Trauma is een ander woord voor ongeval. De letsels na een ongeval kunnen relatief eenvoudig zijn zoals verstuikingen of botbreuken, maar ook meervoudig tot zeer complex.

Komt u op de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnen met acuut letsel aan uw bewegingsapparaat (denk aan een gebroken been, gebroken arm of een ontwrichte schouder), dan wordt u behandeld door de traumachirurg.


Na mijn ongeval ben ik heel fijn geholpen door een traumachirurg van het OLVG. Mede door de goede communicatie tussen traumachirurg en fysiotherapeut kon ik direct starten met mijn revalidatie. Fijn dat er zulke korte lijntjes bestaan tussen ziekenhuis en praktijk. Ik heb dit als zeer prettig ervaren!

-

ProFysio heeft een zeer intensieve samenwerking met de vakgroep Trauma Chirurgie van het OLVG. De afgelopen jaren zijn er gezamenlijke spreekuren verzorgd tussen trauma chirurg en fysiotherapeut.

De gezamenlijke kennis van beide specialisten wordt ingezet om snel en gericht een behandelplan op te stellen voor patiënten met acute sportblessures of klachten ontstaan na een ongeval. Door de intensieve samenwerking is er een goede communicatie tussen fysiotherapeut en trauma chirurg. Met als resultaat effectieve en betere zorg voor de patiënt.

ProFysio is naast deelnemer aan het Trauma Netwerk van het OLVG ook initiatiefnemer van de Trauma Fysiotherapie Lijn. Mede ontstaan door de behoefte van de patiënt ivm de Corona crisis.

Een telefoon lijn opgezet voor patiënten van het OLVG die na consult met een trauma chirurg ( fysiek of telefonisch ) geheel vrijblijvend advies in kunnen winnen over hun revalidatie. De patiënt krijgt dan direct een gespecialiseerde fysiotherapeut aan de lijn voor advies.

https://www.olvg.nl/traumachirurgie

Verder is ProFysio onderdeel van het Netwerk Traumarevalidatie Nederland.

De aangesloten fysiotherapeuten zijn geschoold en gespecialiseerd in het behandelen van trauma patiënten. Deze fysiotherapeuten hebben korte lijnen met het multidisciplinaire team in het Amsterdam UMC (bestaande uit de ziekenhuisfysiotherapeut en traumachirurg). Voor en na elk poliklinisch bezoek in het Amsterdam UMC zal een beveiligde zorgmail worden verstuurd tussen de fysiotherapeut in de praktijk en de fysiotherapeut in het ziekenhuis om samen met u te zorgen voor een optimaal herstel.

Chat openen
Direct contact? Stuur ons een bericht!
Hi!

Waarmee kunnen we je helpen?