Iyengar Yoga Amsterdam Centrum

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga is een actieve, “powerful” vorm van Hatha Yoga, gericht op nauwkeurigheid, veiligheid en het in lijn brengen van het lichaam in iedere houding. Voor een goed gebalanceerd en sterk lichaam, flexibiliteit, balans en ontspanning.

De lessen

Het lesprogramma is een uitdagend, inspirerend en zeer gevarieerd programma met balans tussen actie en ontspanning. Na een yogales voelt u zich goed, opgewekt, en energiek.

De lessen worden in Nederlands en Engels gegeven.

Lessen voor beginners, gevorderden, 50 plussers – Herstellende lessen – Ochtend, lunch, avond les – Medisch advies – Privélessen.

Maatwerk

De studio is voorzien van veel verschillende hulpmiddelen (mat, riem, touwen, blokken, bolsters) waardoor alle houdingen mogelijk zijn voor iedereen. Persoonlijke aandacht van uw Iyengar docent maakt de les toegankelijk voor alle condities.

Kwaliteit

De Iyengar Yoga lessen worden gegeven door gecertificeerde docenten; een waarborg van integriteit en kwaliteit. Iyengar Yoga wordt aanbevolen door de ProFysio fysiotherapeuten.

De lessen worden gegeven in een prachtige daglicht studio, verlicht door mooie grote ramen aan de gracht, in het hart van Amsterdam.

Zie voor het actuele lesrooster en de prijslijst kijk op www.iyengaryogacentrum.nl, of kom langs voor een proefles.

Iyengar Yoga wordt aanbevolen door ProFysio fysiotherapeuten

Het beoefenen van Iyengar Yoga verbetert de lichaamshouding, de organen, de doorbloeding en het zenuwstelsel. Het werkt preventief, genezend en het verbetert de gezondheid. Iyengar Yoga is een veilige en effectieve manier om aan het genezen van blessures te werken. U leert de spieren zó te gebruiken en te strekken dat dit een diepe en gezonde uitwerking heeft op al uw gewrichten in het lichaam. Dit gebeurt door middel van staande en zittende oefeningen (asanas), voorover -en achteroverbuigingen, omgekeerde -en draaihoudingen en balansoefeningen. De houdingen of asanas werken diep in op elk lichaamsonderdeel. In Iyengar Yoga richt de geest zich op de verschillende delen van het lichaam voor een structurele balans. Deze studiemethode is standvastig, betrouwbaar en vooruitstrevend. De houdingen worden gecorrigeerd al naar gelang de fysieke conditie en de behoeften van de leerling. De leraren van het IYCA bezitten kennis over anatomie en gezondheidsproblemen. Als ProFysio geloven we sterk dat het combineren van onze behandelingen met het beoefenen van Iyengar Yoga nieuwe mogelijkheden opent voor het herstel van blessures en de verbetering van de gezondheid.