ProFysio en Topsport

Omdat atleten op topniveau dito zorg nodig hebben

Correcte begeleiding van Topsporters

De manier waarop de orthopedische fysiotherapie van ProFysio wordt uitgevoerd, namelijk een geheel eigen manier van onderzoeken, behandelen en trainen van klanten, komt zeer tot zijn recht in het begeleiden van topsporters.

Topsporters, in welke tak van sport dan ook, gebruiken hun lichaam zeer intensief; meestal dagelijks. Om aan de top te komen en te blijven vragen ze veel van het lijf en ze hebben daardoor vaak last van gewichten door overbelasting. Overbelasting in de vorm van verstijfde spieren kunnen de topsporter beperkingen geven in de vorm van blessures.

- Nigel van Haveren

AANDACHT VOOR TOPSPORTERS

Op de club heeft de fysiotherapeut vaak niet genoeg tijd om met een topsporter intensief te werken doordat andere teamgenoten ook vaak aandacht vragen. Een topsporter die last heeft van overbelasting klachten en wil doorgroeien vindt daarom vaak zijn weg naar de specialist die hem wel die zorg en aandacht kan geven.

Bij ProFysio werken we intensief met topsporters. ProFysio gebruikt zijn jarenlange ervaring om op maat gerichte programma’s voor talenten en reeds gearriveerde topsporters te maken en uit te voeren.

 

METHODIEK

De topsporters worden onderzocht op verstijvingspatronen rondom gewrichten die zeer zwaar belast worden. Deze patronen worden in kaart gebracht en in relatie gebracht met verbeterpunten tijdens de fysieke training. De sporters krijgen dan een intensieve behandeling alvorens ze getest worden op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Er wordt een blauwdruk gemaakt van de speler waarmee gewerkt kan worden. Dit alles om hem of haar fysiek op topniveau te brengen. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan vele andere zaken die voor een topsporter van belang zijn: voeding, rust, persoonlijke ontwikkeling en carrière visualisatie.

De training die toegepast wordt is kort maar krachtig en omvat alles wat nodig is om op dat specifieke deel te verbeteren daar waar de speler te kort komt. In slechts enkele weken tijd werkt de speler aan een 3-dimensionaal trainingsprogramma dat hem geleidelijk aan tot op het maximaal haalbare niveau brengt.

Het geheim bevindt zich in het begrijpen van de tekortkomingen van de speler en het trainingsprogramma aanpassen aan een lange termijnvisie en het werken aan verbeterpunten. Dit lijkt cryptisch maar in de trainingszaal ervaart de speler heel snel hoe deze methode het lichaam positief beïnvloed. De speler wordt sterker, heeft betere controle over zijn lichaam en verlegt zijn grens ten aanzien van zijn uithoudingsvermogen. Ook doet de training hem reflectief zien waar zijn grens ligt, hoe deze op te zoeken en vooruit te schuiven. De training geeft de speler meer zelfvertrouwen en een geeft hem een duidelijke agenda voor zijn persoonlijke groei op de korte, middellange en lange termijn.

Het programma wat hiervoor gebruikt wordt is het “Graded High Intensity Functional Training” programma. Dit programma sluit naadloos aan op de behandeling die specifiek wordt gedaan voor de topspeler. Het is bij uitstek het ideale programma om het systeem in zijn geheel te trainen in plaats van de gebruikelijke krachtoefeningen die niets bijdragen aan de functionaliteit van de speler.

ProFysio heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van klanten die “vastlopen” en die niet verder komen in hun revalidatie. Deze aanpak is “alles of niets” in de begeleiding. Onze visie vanuit de klant betekent dat wij multidisciplinair samenwerken met orthopeden, orthomanueel artsen en osteopaten. Deze onconventionele manier van begeleiden geeft duidelijkheid en snelheid in het behandelproces.

Tijdsdruk is altijd aanwezig en “maximaal” is het sleutelwoord.

Chat openen
Direct contact? Stuur ons een bericht!
Hi!

Waarmee kunnen we je helpen?