Osteopathie

Behandeling van het lichaam als één geheel

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie. Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt).

Soms heeft een langdurige emotionele toestand het lichaam zo vastgezet dat er op een andere manier naar gekeken moet worden. Juist bij deze klachten is osteopathie een erg fijne behandelwijze.

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel.

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen.

Samenwerking

Elke behandeling bij Osteo Clinic | de praktijk voor Osteopathie te Amsterdam IJburg en Centrum is maatwerk voor elke patiënt.

Soms kan het verstandig zijn om osteopathie te combineren met andere therapievormen zoals fysiotherapie, podologie, mesologie of een advies van een diëtist. Osteo Clinic heeft daarom nauwe contacten met verschillende therapeuten anders dan osteopathie. Een bewuste keuze is dan ook gemaakt om een samenwerking aan te gaan met ProFysio Amsterdam Centrum.

Ontmoet uw osteopaat

Erik Veldman
Erik VeldmanOsteopaat

Met een brede belangstelling voor het menselijk lichaam, voeding en gezondheid heb ik de zeven jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij College Sutherland te Amsterdam. Dit opleiding instituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze.

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Yoga, Tai-Chi en reflectie zijn voor mij belangrijk geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door deze ontwikkeling ben ik beter gaan voelen. Al deze ervaringen komen nu heel mooi samen in mijn huidige vak als osteopaat.

Gevoel voor langdurige en nieuwe klachten

Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat. Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan een osteopaat uitkomst bieden.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die wij het meest tegenkomen. Heeft u een klacht anders dan hieronder, aarzel dan niet om contact op te nemen of een osteopathische behandeling u kan helpen.

osteopathie