Een gerichte aanpak voor elke klacht

Wervelkolomklachten

De wervelkolom of ruggengraat bestaat uit opeengestapelde wervels, welke verbonden zijn door gewrichten. Door verstijfd spierweefsel, blokkades in de wervelkolom of een combinatie van beide kan een verkeerde balans ontstaan in de wervelkolom, welke in veel gevallen voor rug klachten zorgt. De combinatie van fysiotherapie en orthomanuele geneeskunde kan hiervoor de oplossing bieden.

Heupklachten

Het heupgewricht bestaat uit de kop van het bovenbeen en de kom, gevormd door het bekken. Dit driedimensionale gewricht is complex en kan vele blessures veroorzaken zoals bil en liesklachten. Fysiotherapie en eventuele manuele therapie in combinatie met de juiste oefeningen zorgen hierbij in veel gevallen voor een spoedig herstel.

Schouderklachten

De flexibiliteit van de schouder maakt het een complex gewricht, en vatbaar voor verschillende soorten blessures. Denk hierbij aan instabiliteitsklachten na een schouderluxatie of overbelasting. Een goed functieonderzoek van de schouder kan veel klachten verklaren, waarna behandeling van de fysiotherapeut helpt met een voorspoedig herstel.

Knieklachten

Knieblessures zijn er in vele verschillende vormen, bijvoorbeeld door een trauma zoals een voorste kruisband ruptuur of meniscus letsel door overbelasting. De behandeling van knieblessures bestaat uit het analyseren van het probleem, losmaken van de spieren en versterkende oefeningen. Het revalidatie traject is speciaal afgestemd u zo spoedig mogelijk terug te laten keren in de sport die u beoefent.

Elleboogklachten en polsklachten

Bij racketsporten kunnen door overbelasting irritaties ontstaan aan aanhechtingen van pols en elleboog. Wanneer deze ontstaan aan de spieren die op de buitenzijde van de elleboog hechten wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer irritatie ontstaat aan de binnenzijde heet dit een golfelleboog. Fysiotherapie in combinatie met oefentherapie kan het herstelproces hierbij versnellen.

Enkelklachten

Een veel voorkomende blessuren is een enkel verzwikking of verstuiking. Bij het te ver naar binnen of buiten draaien van de enkel kan hierbij enkelband letsel optreden. Rust, koelen en de voet omhoog houden zorgen in veel gevallen voor een snel herstel, een bezoek aan de fysiotherapeut kan de revalidatie echter voorspoedige en stabiliteit vergroten. Ook met chronische enkelklachten kunt u bij ons terecht.