ProFysio Medische Zwemgroepen

ProFysio Medische Zwemgroepen

ProFysio Amsterdam West biedt revalidatie zwemgroepen aan in extra verwarmd water, 33 graden Celcius. U wordt tijdens deze lessen begeleid door een fysiotherapeut.

Voor wie

Het programma is bedoeld voor mensen met klachten aan houdings- of bewegingsapperaat. Dit kunnen pijnklachten, bewegingsbeperkingen of chronische klachten zijn. (of voor patiënten die in aanmerking komen voor een pre- of postoperatief traject). Dit kan via verwijzing door huisarts/specialist of in overleg met een collega-fysiotherapeut als voortzetting van een al gestarte behandeling of via directe toegankelijkheid fysiotherapie.

De indeling van de zwemgroepen (kniegroep, heupgroep, ruggroep) zal afhankelijk zijn naar gelang de instroom van patiënten.

zwembad

Het doel

Het doel van de oefentherapie in water is gebruik te maken van de opwaartse druk van het water. Hierdoor is het bewegen veel makkelijker dan “op het droge” en kost minder kracht, waardoor het makkelijker is de beweging volledig en goed uit te voeren. Dit bevordert de mobiliteit en de bewegelijkheid van de gewrichten. Tevens heeft het bewegen in warm water een spierversterkend effect.

Kosten

3 maanden voor €125,- (deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed)

Locatie

ProFysio Amsterdam West

Therapiebad Sportplaza Mercator
Jan van Galenstraat 315
1056 CB Amsterdam

Groepstijden

Dinsdag: 09:00 – 11:00 uur
Duur: 30 minuten

Aanmelding/informatie

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met fysiotherapeut Dylan van Beek, ProFysio Amsterdam West 020 – 8780140

Aanmelden