Operatief Traject2017-03-20T08:32:20+00:00

Pre & Post Operatieve Ondersteuning voor Optimaal herstel

Indien een blessure zo ernstig is dat een operatie nodig is, zal fysiotherapie een belangrijk onderdeel uitmaken van het herstel. Onze behandelmethode richt zich daarbij op de twee operatiefasen; pre-operatief en post-operatief.

Pre-Operatief

Het pre-operatieve traject richt zich op de simpele formule, beter in = beter uit. Door de behandeling te focussen op optimale mobiliteit van het gewricht en de spierkracht kunt u na de operatie sneller starten met herstel. Tevens nemen we tijdens dit traject de operatie met u door en vertellen we u meer over de post-operatieve fase.

Post-Operatief

Na de operatie wordt de behandeling zo spoedig mogelijk hervat. Door het pre-operatieve traject kan dit vaak al op korte termijn. In het behandelplan stelt u samen met de fysiotherapeut korte en lange termijn doelstellingen op, waarbij ook wordt overlegd met orthopedisch chirurgen en sportartsen van het Lucas Andreas ziekenhuis. Middels deze intensieve samenwerking bent u verzekerd van een goede begeleiding tijdens het revalidatietraject.

operatief traject