Methodiek2017-03-20T08:29:08+00:00

Methodiek & Filosofie

Methode

De ProFysio behandelmethode is zeer resultaat gericht. Wij richten ons tijdens onze behandelingen met name op het diep en intens losmaken van het verstijfde spierweefsel, aangevuld met een uitgebreid rek- en krachtprogramma om de balans tussen belasting & belastbaarheid te herstellen. Daarbij werken wij in een multi-disciplinair team en beschikken over een breed scala aan specialisten zoals fysiotherapeuten, orthomanueel-artsen, manueeltherapeuten, osteopaten, bekkenbodemtherapeuten en personal trainers.

Door ons onderscheidende behandeltraject, de multi-disciplinaire benadering, uitgebreide revalidatiemogelijkheden en oefenprogramma’s, creëren wij de basis om het lichaam zo snel mogelijk weer normaal te kunnen belasten. Bovendien biedt deze behandelmethode de juiste basis om herhaling van klachten te voorkomen.

Fysiotherapie Methodiek

Filosofie

ProFysio maakt gebruik van een filosofie die is ontwikkeld in de jaren ’80. Sindsdien heeft ProFysio deze behandelmethode/filosofie doormiddel van onderzoek en training in de praktijk verder geoptimaliseerd. De theorie achter de methode is onderbouwd en de onderzoeksmethodes zijn grondig en doeltreffend.

Tijdens onze behandelingen hanteren we een holistische aanpak en maken gebruik van een behandelmethode waarbij maatwerk centraal staat. We focussen ons hierbij op orthopedische klachten, zoals spier-, pees- en gewrichtsklachten, zowel sport als werk gerelateerd. De holistische aanpak komt tot uiting in het feit dat we hierbij niet alleen kijken naar waar de symptomen zich presenteren en de aangrenzende spieren en gewrichten zich bevinden, maar naar het gehele lichaam en zelfs de levenswijze van de patiënt.

Mede door deze unieke filosofie en behandelmethode is ProFysio uitgegroeid tot een bloeiend Sport Medisch Centrum op drie locaties.

Behandel Informatie